23 Nisan’ın Ruhunu Anlamak: Dün ve Bugün
23 Nisan 1920… Büyük Türk Atatürk’ün millet iradesini egemen kıldığı, halkın kendi kaderini belirlemeye başladığı gündür. Ancak O, bu tarihi sadece bir siyasal dönüm noktası olarak değil; geleceğin teminatı olan çocuklara adanacak bir bayram olarak da gördü. İşte bu vizyon, Atatürk’ü dünya liderleri arasında eşsiz kılan farklardan biridir.
Atatürk için çocuk, sadece bir birey değil; bir ulusun yarınlara olan en değerli yatırımıydı. O nedenle 23 Nisan’ı, salt bir kutlama değil; çocukların özgür, eşit ve mutlu bireyler olarak yetişmesini sağlayacak bir farkındalık günü yaptı. O günün ruhunda; sorumluluk, sevgi, umut ve saygı vardı.
Peki ya bugün?
Ne yazık ki, günümüzde 23 Nisan çoğu zaman sadece törenlerle sınırlı kalıyor. Çocukların yaşadığı sorunlar, fırsat eşitsizlikleri, eğitime erişimdeki adaletsizlikler hâlâ çözüme muhtaç. Atatürk’ün emanet ettiği bu bayramın ruhunu yaşatmak, yalnızca kutlamakla değil; çocuklarımıza hak ettikleri şartları sunmakla mümkündür.
Bugün yapmamız gereken, Atatürk’ün çocuklara verdiği kıymeti anlayarak; bu bayramı, onların gerçekten mutlu, sağlıklı ve adil bir dünyada yaşayabileceği bir zemine dönüştürmektir.
23 Nisan sadece bir bayram değil, bir sorumluluktur.
Ve bu sorumluluk, Atatürk’ün izinden gitmek isteyen herkesin omuzlarındadır.
Funda Yildiz
Türk kadınlar birliği
GÜNDEM
22 Nisan 2025GÜNDEM
22 Nisan 2025GÜNDEM
22 Nisan 2025GÜNDEM
22 Nisan 2025GENEL
22 Nisan 2025GÜNCEL
22 Nisan 2025GENEL
22 Nisan 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.