Teknofest bu yıl 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gençlerle buluştu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde Yeşilay da yerini aldı; gençleri ve ailelerini bağımlılık riski hakkında bilgilendirmek için etkinlikler düzenledi.
126 bin 358 gönüllüsü, 176 Genç Yeşilay kulübü, 120 gençlik komisyonu ile bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, Teknofest’te çocuklar için atölyeler düzenledi, eğitimler verdi ve faaliyetlerini tanıttı. Yeşilay Danışmanlık Merkezi standında görevli psikologlar, vatandaşlara YEDAM’a hangi durumlarda ve nasıl başvurulabileceğini anlattı, bağımlılıklarla ilgili soruları yanıtladılar. “Alkol Farkındalık Gözlüğü” etkinliğiyle gençlere alkolün bedensel ve zihinsel etkilerini hissettirerek bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturuldu.
T.C. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Bakan Yardımcımız Doç. Dr. Şuayip Birinci ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar, Teknofest standımızı ziyaret ettiler.
Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Samet Koca: “Yeşilay, gençlerimizin emrine amadedir.”
Teknofest Adana’da konuşan Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Samet Koca, şunları ifade etti:
“Gençlerimiz bizim istikbalimiz, toplumumuzun teminatı. Onların sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmeleri, bağımlılıklardan korunmaları ve olumlu alışkanlıklar edinmeleri için çalışıyoruz.
Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları büyük önem taşıyor. Bu nedenle Yeşilay olarak, bağımlılıkla mücadelede önceliğimiz, gençleri doğru bilgilendirip desteklemek. Yeşilay, gençlerimizin emrine amadedir.
Teknofest’te gençlerle bir araya gelerek hem Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz hakkında bilgi verdik, hem onları gönüllüğe teşvik ettik, hem de çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmayı hedefledik.
Buradan tüm gençlerimizi Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Her bir gencimizin katkısı, sağlıklı ve aydınlık nesiller yetiştirmek için büyük önem taşıyor. Gelin, birlikte el birliğiyle daha sağlıklı bir gelecek inşa edelim!”
Yeşilay Hakkında
1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.
Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilay’ı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.
Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.
Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.
GENEL
26 Aralık 2024GÜNCEL
26 Aralık 2024GENEL
26 Aralık 2024GENEL
26 Aralık 2024GENEL
26 Aralık 2024GÜNCEL
26 Aralık 2024GENEL
26 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.